20/9/09

Més imatges de Juanito, de Paco Sanz







En les noves imatges que pose s'aprecia com hi ha corrioles i peces que li hagué de fer algú per encàrrec, ja que no devia ser possible de trobar-les a les ferreteries o botigues. Fins i tot hui en dia no ho seria.
Al misteriós braç esquerre de Juanito, hi ha el secret dels moviments del cap i la cara del personatge. Sanz premia els botons que es veuen a la foto i Juanito girava el cap, obria la boca, treia la llengua i girava els ulls. Els botons de LLautó han perdurat fins els nostres dies. Algú va substituir el cable de bicicleta que solia utilitzar Sanz per als mecanismes per un filferro enganxat de qualsevol manera. També s'aprecia com algú va pintar als anys 70 el braç i el cos de fusta amb esmalt color crema brillant. L'equip de restauració va dedicar-se a llevar minuciosament aquesta pintura i netejà la cara del personatge retornant la qualitat de matissos de la pintura original a l'oli, que havia estat coberta per una ma de pintura d'esmalt color carn uniforme , que va haver de llevar-se.

S'observa com les falanges de la mà que es mostra estàn completament articulades i el dit gros gira tot cap a dins de la mà, pel que era possible que agafara coses com es veu a la pel.lícula de Sanz. Admirable marioneta, admirable Paco Sanz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada