20/9/09

marioneta de gos molt aconseguida

Youtube està ple de videos més o menys interessants sobre teatre de titelles. Una part d'ells són de vídeos amb no massa definició, moguts i sense un bon enquadrament. Entre ells, he trobat meravelles, com ara el gos que us propose. Té una gran vivacitat a la cara perquè , a part de la graciosa escultura de la cara, mou boca i ulls i orelles. Sorprenentment, les potes, que es mouen juntes les dos de cada costat i no juntant la davantera esquerra i la trassera dreta com fan els sers vius de quatre potes, resulta molt creïble.
Fins el punt que un pare li diu al fill que es tracta d'un ninot i no ha tenir-li por. El repertori de moviments que realitza és molt realista i els fa amb gran neteja. sembla que no pesa massa, la qual cosa li dona s'agraeix pel manipulador sempre.
Sembla ser a l'argentina, a un carrer peatonal de Tucumán. M'he quedat enamorat del gos i vull fer-ne un de paregut per a integrar-lo dins el meu espectacle nou de iaios de la tercera edat que fan un espectacle on cadascú mostra un ahabilitat escènica. El gos, també vell com els ancians, potser un show per ell mateix amb el repertori de moviments que veig que pot fer. De vegades, les coses senzilles són les més efectives. Clar, sembla fàcil, però potser siga prou complex. Pel que veig al video en els moments que es possible veure la creu que duu el manipulador , no sembla gens complicat.
Però recomane als enamorats de la marioneta que busquena internet, especialment a google, vídeos de marionetes i titelles, que n'hi ha de molt interessants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada