19/10/09

Aprenent a construir autòmates

A la llibreria de titelles "Tropos" de Madrid (vénen per internet) vaig comprar fa temps un parell de llibres en anglés sobre els autòmates mecànics on es detalla com construir autòmates de fusta no massa complicats. Amb magnífiques fotos, pots arribar a atrevir-te a reproduir-ne els models que exemplifica. Tot és posar-se i tindre la paciència de tallar les peces amb el rigor i les mides que recomana.
A Internet es poden trobar tant webs de fanàtics del tema com d'empreses que es dediquen a vendre petits autòmates de fusta o paper ja muntats o desmuntats per tal que el comprador se'ls munte a casa. Infinitat de models de personatges humans o animals creant escenes moltes vegades sincerament ocurrents i simpàtiques poden trobar-se escorcollant les pàgines referides als autòmates.
A quasi totes elles inclouen al final un apartat de links a altres llocs que tracten del tema a la xarxa i vull fer constar la web www.kugelbahn.ch on enllaça amb un fum de pàgines web de gent apassionada del autòmata i de la construcció de màquines de boles y coses així. Hi ha tal quantitat de llocs que, si vols visitar-los tots, empraràs varios dies endinsant-te en el fabulós món dels ninots mecànics.
Alguns mecanismes són tan eficients i el moviment és tan plàstic que m'han entrat ganes de reproduir-ne en maqueta alguns.
Heus ací un dels que he acabat recentment. En girar el comandament rotatori, la figura fa flexions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada